donderdag 3 november 2011

Berichtje uit Bali

Ben er weeral met een berichtje, veel doen we niet maar op dinsdag 1 november was er de Melbourne Cup, deze is de grootste paardenrace in Melbourne op de 1e dinsdag van november. De race heeft als 2e naam "the race that stops a nation", iedereen in heel Australië legt zijn werk opzij om 's middags naar de race te kijken op televisie of te luisteren op de radio.. Inwoners van de staat Victoria hebben zelfs een officiële vrije dag. De Melbourne Cup wordt sinds1861 gehouden op Flemington Racecourse en maakt deel uit van Spring Carnival, de verzamelnaam van de kleine 2 maanden waarin vele paardenraces plaatsvinden.
Op 1 november 2005 werd geschiedenis geschreven toen voor het eerst een paard, genaamd Makybe Diva , voor het derde opvolgende jaar de Melbourne Cup in de wacht wist te slepen.
Daar de eigenaars van het hotel Australiërs zijn werd er duchtig van alles voorbereid, een groot scherm werd geplaatst, de staff had lekker Australisch BBQ gemaakt, we wisten niet wat we er van zouden kunnen verwachten die dag, we begonnen met een glaasje champagne.
Verschillende Australiërs kwamen, een aantal Nederlanders en wij.
Het begon om 10 uur s' morgens, we kregen allen een kaart met een nummer die nadien als je geluk had werd getrokken en kon je een nachtje hier verblijven, ook konden we een ticket kopen luttig bedragje met een naam van een paard dat mee reed voor een .
Dus we deden maar mee, Fabienne was er spijtig genoeg niet want ze had juist die dag een tripje besteld dus hebben we in haar plaats een naam getrokken, zij en Robert hadden het zelfde paard, dit komt toch wel eerst aan zeker, mijn paard was tweede dus we vielen alle drie in de prijzen.
De 7de reeks daar ging het er hard aan toe, het werd een fotofinish, nu was het Fabienne haar paard weer dat won, dus weer geld incasseren, ook diegene die het laatst over de lijn kwam kreeg nog geld.
Nadien konden we gaan eten, het was allemaal overheerlijk, burgers met kip of beef, 2 soorten kip, allerhande groenten als dessert was er lekker fruit.
We hebben een heel fijne dag gehad, toen Fabienne aankwam was het een grote verrassing dat ze twee keer had gewonnen, ze hadden wat eten voor haar apart gehouden dus ze heeft s' avonds nog lekker gesmuld.
Een aantal Australiërs zijn blijven plakken tot s' avonds laat.
Gisteren hebben we nog eens een paar druppeltjes regen gehad, echt de moeite niet, ik las in de krant dat het nog zeker tot half november zo warm zou blijven, we hebben dit jaar wel veel minder regen dan het andere jaar, zo tussendoor eens een buitje is ook wel verfrissend maar dan gaan we nu maar een keertje meer het zwembad in.
Vanaf deze morgen hebben we ook BVN ( beste van Vlaanderen en Nederland ) op de TV, we hebben die eigenlijk nog nooit opgezet want het was Korea, China en nog landen waar ik niets van versta, dus weer een verbetering voor het hotel.
Deze avond zijn er weer Balinese dansen in het hotel, wij hebben het al dikwijls gezien maar Fabienne nog niet, dus gaan we deze avond in het hotel eten, waar het ook altijd lekker is.
Deze namiddag komen de overburen effe kletsen bij een drankje, dus weer lekker genieten natuurlijk.
Mijn e-reader komt hier heel goed van pas, ben al aan mijn 11ste boek begonnen, nu niet denken dat ik de hele dag lees of aan de pc zit zoals vele denken !!!
Zo jullie zijn weer bij met het laatste nieuws.
Groetjes Rita & Robert

4 opmerkingen:

  1. dat klinkt weer allemaal goed, en dan ook nog binnenlopen met de prijzen, hoop dat de prijs zo groot was dat je er volgend jaar weer een ticket van kan kopen.
    Leuk om te lezen dat de klik met Fabiene er is, dat is altijd afwachten maar nu geeft het toch wat extra gezelligheid want ja je moet die gezellige Hollanders ook al missen (haha)
    tot het volgende verhaal

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh zeg Rita, het lijkt wel of het leven alleen uit eten bestaat. Lachen hoor, zo als jij alles lekker vindt. Maar ook bij de ander blogs zie je foto's met eten en nog eens eten. Je maakt me echt jaloers. Alles is ook zo mooi opgediend, het zijn stuk voor stuk kunstwerken.
    Wat leuk dat je de MLB cup hebt meegemaakt. Kun je ook eens zien hoe gek de aussies doen, lol. Het is een echte show met al die dameshoeden.
    Lekker snel boeken lezen zo, het duurt bij mij zo lang voordat ik een boek uit heb. Maar zeg, geniet er van, en ik een beetje door je blog te volgen.
    Gr.M.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Marian & Henk, het was een fijne dag en nee zo grot waren de prijzen niet konder er wel bij Ketutje mee gaan eten !!
    Ja het klikt heel goed tussen ons drie, en ja nu moeten we jullie natuurlijk missen en lezen dat ik nu kan doen hahaha
    Gr Rita & Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Marguerite, ja zo lijkt het een beetje haha.
    Ja de Australiërs die hier waren leefde erg mee natuurlijk !!!
    Op vakantie lees ik veel thuis zo niet, dan heb je zoveel andere dingen te doen natuurlijk.
    Groetjes Rita

    BeantwoordenVerwijderen