zondag 18 maart 2012

Allerlaatste berichtje

Hallo iedereen,
Nu hebben jullie nog een laatste berichtje te goed van onze trip terug naar België, deze keer was het vertrek voorzien om 20.10, vroeger was het altijd om 16.15, dus nu zijn we pas rond de middag vertrokken in Lovina.
Alles was gepakt van donderdag's alleen het allerlaatste vrijdagmorgen, we hadden gezegd we vertrekken rond 12.00 uur en Giok onze driver was er al om 10.30 hij komt van Sanur dus hij zal gedacht hebben ik rij goed op tijd door.
Motor en andere zaken hebben we naar Cintje en Huub gedaan, we weten dat hij in september weer pico bello is om er terug mee rond te rijden.
Rond 11 uur zijn we nog iets gaan drinken in het restaurant samen met Chrisje, Danny en Tom, ook Susie en John eigenaars van het hotel waren erbij, Made en Tom hadden een lekkere taart gemaakt met onze namen erop, dus daar hebben we nog lekker van gesmuld.
Ook al het personeel van Melamun was erbij, ook zij hebben gesmuld van de taart, dus rond 12 uur begonnen met afscheid nemen van andere gasten in het hotel, ook Cintje en Huub waren er ondertussen bijgekomen, het afscheid viel beter mee dan verleden jaar.
Iedereen zwaaide ons uit en zo vertrokken we aan onze auto toch van 3 uur naar Zuid Bali, we begrijpen het zelf niet dat die 6 maanden al voorbij zijn het lijkt echt niet zo lang voor ons, we deden niet veel alleen hetgeen we graag deden.
Van Komang het meisje waar we naar het huwelijk van zijn geweest kregen we nog een geschenkje, een mooi kadertje met een huwelijksfoto van hun samen met ons, wel lief vonden we.
We waren rond 15.00 u in Denpasar, het vertrek is helemaal veranderd, nu is het een eindje lopen met de bagage dus een karretje was een must voor ons, het laatste flesje drinken uitgedronken want we moesten al direct door de scan wat geen probleem opleverde.
Daarna even zoeken waar we later moeten gaan inchecken, het stond nog niet op het bord, dus we zijn maar even gaan zitten en wat rondgekeken, ineens zie ik staan " Singapore Airlines early check in " ik met mijn tickets er naar toe, ja hoor geen probleem we konden al inchecken voor onze vlucht van 20.05, het was toen nog maar 15.30, normaal moesten we om 18.00 inchecken.
Geen probleem met het gewicht, wij maar denken dat we nog over zouden hebben van onze 60 kg maar nee hoor we zaten er weer een beetje over, ook de plaats die ik had gevraagd de week ervoor hadden we, dus alles ok.
Nadien naar boven waar we 150.000rp ( 12.50 € ) moeten betalen om het land uit te mogen, ben je een dag te laat mag je 25$ betalen voor overstay.
We wilde eerst terug in de lounge gaan eten maar we zagen in een restaurant lekker eten dat we dachten we eten hier en het was ook erg lekker, ik heb alleen lookbrood en met kaas gegeten.
De vlucht is stipt op tijd vertrokken en aangekomen in Singapore, daar met het treintje naar de volgende hall, ook hier weer stipt op tijd vertrokken, we kregen natuurlijk direct weer eten, nadien hebben we beide zo'n 4 uur geslapen, werden juist op tijd wakker toen ze met broodjes en chocolade rond kwamen, Robert een broodje ik de choocolade die ik gedeeld heb met Robert, ze zeggen " liefde is delen "
Ik heb dan een beetje gelezen en ben nu toch blij dat ik een covertje heb met een lees lampje voor mijn e-reader, er waren er meer in het vliegtuig met een e-reader zag ik.
Nadien weer zo'n 3 uur geslapen, we werden wakker toen we nog maar 3 uurtjes moesten vliegen, ook hadden we het ontbijt nog te goed.
We zijn rond 6.30 geland in Schiphol, even wachten voor onze bagage, onze kinderen even verwittigd dat we veilig geland zijn, ook de douane geen probleem, we moesten nog een trein ticket kopen om in Roosendaal te geraken, de trein zou rond 8 uur vertrekken dus we hadden al de tijd, nadien al de bagage op de loopband geplaatst en Robert nam het beneden aan.
Toen de trein kwam stopte hij toch te dicht zodoende dat waar wij stonden de lokomotief tot stilstand kwam, Robert moest dus de bagage weer verplaatsen, toen werden de deuren ineens gesloten, wij waren er nog niet in, dus ik begon te zwaaien naar de man en hij deed teken de deur te openen, ja zeg was alles maar zo gemakkelijk, uiteindelijk is het gelukt en konden we mee.
We zijn op het tussenstuk gaan zitten met onze bagage, nadien kwam de man die zei van de deur te openen en zei Madammeke je moet meer spek eten om de deur te kunnen openen hahha, we hebben er hartelijk om gelachen.
Toen we moesten uitstappen zei hij we zullen hier blijven zitten en pas doorrijden als jullie met de bagage zijn uitgestapt, ik antwoordde denk dat dat het beste is, hij wenste ons nog een fijne thuiskomst.
Onze Frank stond ons al op te wachten met onze dikke jassen, was een fijn weerzien, nadien bij hem thuis lekkere verse broodjes gegeten die Katja had gebakken, we hebben nogal gesmuld, ja wat wil je 6 maanden geen vers pistoletje meer gegeten.
Gelukkig was het niet te koud bij ons thuis binnen, we hadden de verwarming aangelaten, we zijn rond 20.00 uur gaan slapen, s'morgens om 4 uur al wakker natuurlijk, dus opgestaan en beginnen uit te laden en wassen, alles was al wel gewassen maar ja dat blijft misschien in de kast tot we terug vertrekken als het hier eens geen zomer wordt.
Nadien naar onze Rudy en Veerle gereden om brood en weer lekkere pistoletjes mee te brengen, s'avonds bij ons Pascale en Dirk spaghetti gaan eten wat ook weer goed gesmaakt heeft, zo hebben we al de kinderen- schoon en kleinkinderen weer gezien, dit is toch het mooie van thuiskomen.
Nu zijn we weeral een weekje terug thuis, alles is gewassen nog niet gestreken komt later wel.
Alles is heel vlot verlopen, dus volgende keer zeker en vast ook weer met Singapore Airlines, wel iets duurder dan een ander maatschappij maar zeker en vast het geld waard.
Volgende week zullen we eens gaan kijken voor een nieuw ticket om in september te vertrekken tot maart.
Zo dit is het allerlaatste berichtje, ik hoop dat jullie allen genoten hebt van de verslagjes en de foto's, tot op de volgende blog die er komt zo snel we hebben geboekt.
 Groetjes Rita & Robert

4 opmerkingen:

 1. Was een leuke blog Rita en Robert...voor mij zit het er ook op, al was ik maar 3 weken op Bali....Ook mijn was is gedaan, morgen weer naar kantoor!!
  Groetjes,
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Rita en Robert...wat een leuk verslag hebt je geplaatst, in ieder geval kunmen ze dit niet meer van jullie af pakken, deze leuke vakantie,nu maar genieten van de kleinkinderen en de family , en de herinneringen...Welkom thuis..

   Verwijderen
  2. Bedankt hoor en zo is dit kunnen ze ons niet meer afnemen, nu genieten we van onze kinderen en kleinkinderen
   Gr Rita

   Verwijderen
 2. Hi Saskia,
  Bedankt hoor en dan weet je hoe het is op Bali beter 3 weken dan niets, jij moet nog werken, wij zijn op pensioen en volgende week onze volgende trip gaan vastleggen dan komt er weer een nieuwe blog.
  Om in vakantie sfeer te blijven kan je ook als je tijd hebt de blogs van de 4 voorbij jaren bekijken.
  Hoop dat het morgen een beetje meevalt op kantoor
  Gr Rita & Robert

  BeantwoordenVerwijderen