vrijdag 2 maart 2012

Nog 1 week!!!

Hallo iedereen,
Vandaag nog één week voor we naar huis vertrekken, deze keer bedoelen we met thuis wel België, want nu was hotel Melamun in Banyualit 6 maanden onze thuis.
We hopen dat we kunnen vertrekken want Robert ligt in bed met 38.6 koorts, we hopen dat het niet van zijn been afkomstig is natuurlijk en gewoon een griepje is.
Maandag morgen terug naar de Indonesische les samen met Huub, nu volgende maandag de laatste les en dan 6 maanden vakantie!!!.
Toen ik terug kwam was Robert al terug thuis van zijn ritje naar het strand en zat met zijn been omhoog, weer het vel eraf van zijn slecht been, ook het andere been geschaafd, ik dacht direct dat hij met de motor gevallen was, dit was niet het geval, maar hij was met een bekende naar een huisje gaan zien, hij wilde niet mee naar boven gaan zien maar heeft zich toch laten overhalen om dit te doen, op een bepaalde tree van de trap stapte hij er gewoon door zo rot als iets, met zijn 2 benen erdoor gevallen.
Zijn schouders deed ook wat pijn maar die heeft Iluh onze massage dame al goed behandeld.
Nadien zijn we naar Eka haar ouders gereden we moesten nog wat brengen, de moeder had natuurlijk weer lekker gekookt, Babi ketcap, en andere lekker eten, we hebben weer gesmuld, ook kregen we natuurlijk weer lekkere Balinese koffie mee, dus als we thuis een kopje koffie drinken denken we natuurlijk terug aan Bali
Gisteren is Robert dan toch weer terug naar de Chinese apotheek gereden om nog meer verband te gaan halen, eerst even op de Immigratie om ons paspoorten op te halen anders geraken we het land nog niet uit volgende week !!!!
Hij had ook nog een afspraak bij de Dr Gigi, de tandarts, daar ziet hij helemaal niet tegen op om naar haar te gaan, hij gaat gewoonlijk de laatste week dan kan hij er weer 6 maanden tegen, bij het afscheid natuurlijk weer drie kussen, nu begrijp ik waarom hij zo graag naar haar toe wilt gaan.
Zijn tanden zijn weer bijgewerkt dus alles in orde.
Het is niet zoals voor we vertrekken dat ik al weken of maanden ervoor bezig ben nu is er nog niets ingepakt hahaha, we hebben nog tijd zat of niet soms, hopelijk is Robert in orde want als ik dat moet doen !!!!!
Verleden weekend was het hier een bedrijvigheid iedereen in de weer, het zwembad moest nog helemaal gekuist worden, een heel deel nieuw water er terug bij nadien, de planten allemaal mooi verzorgd, want Susie werd 60 jaar zondag.
Op de parking werd een mooi afdak geplaatst waar het bandje muziek kon spelen, ook al de tafels werden er rond gezet, er waren tafels en stoelen gehuurd die in het restaurant werden geplaatst.
Dus zondag morgen hebben we Susie gefeliciteerd, het was prachtig weer heel de dag, we werden rond 18.00 verwacht, begint het rond 16.00 toch te regenen zeker, eerst stilletjes maar nadien een hevige regenbui, John Susie haar echtgenoot zei om 18.00 zal het wel over zijn en warempel het was nog waar ook.
Wij er tegen 18.00 naar toe, het zijn maar twee stappen van onze kamer, nadat we plaats hebben genomen kwamen er Zweden aan die we al kennen van enkele jaren geleden en we komen hun regelmatig hier in de restaurants tegen die wij ook aandoen, dus ze kwamen naast ons zitten, nadien nog Nederlanders die we kennen dus we hadden klaps genoeg die avond.
Ook de eigenaars en gasten van het naburige hotel waren uitgenodigd, het waren niet alleen vakantiegangers die er waren ook vrienden van Susie en John de hier wonen maar ook Balinese mensen, het was een mengeling van mensen, natuurlijk kende we bijna al de genodigden die er waren.
Er werden Balinese dansen gebracht, Lely was met de meisjes al weken ervoor aan het oefenen aan het zwembad, het was dan ook perfect gedaan door allen, we hebben nu al veel dansen gezien hier en je merkt dat er echt verbetering in zit nu met het oefenen.
In kamer nr 101 was het buffet opgesteld, het was allemaal erg lekker bereid door de koks van Melamun, Arrie, Made & Tom, ook al de andere leden van de staff hebben echt hun best gedaan, alles was heel goed verzorgt.
De drank was opgesteld in kamer nr 102, wij verblijven in nr 103, kamer 104 was voorbehouden om de dansers klaar te maken waar ze al rond 15.00 uur mee begonnen om iedereen op tijd klaar te hebben.
Nadien begon het bandje te spelen, ook de Melamun singers gaven een optreden, ook waren er twee verjaardag's taarten, één voor Susie en de andere voor John, dus als dessert hadden we lekkere taart.
Wij deden het licht weer mee uit hier zoals gewoonlijk rond 23.30 en zijn we gaan slapen na een heerlijke avond dat een groot succes was.
Vandaag was voorzien dat we samen met Cintje en Huub naar een ceremonie van tandvijlen van de dochter van hun hulpje gingen, ben wel erg blij met de uitnodiging want heb dat nog nooit meegemaakt, ook was er nog een ceremonie van haar knippen.
Ik wilde hier blijven maar Robert zei wat kan je hier doen niets dus ga er maar heen en anders moet ik dat nog jaren horen !! daar zou hij wel eens gelijk in kunnen hebben.
Hij slaapt toch de meeste tijd, iemand van het hotel heeft me gebracht en gehaald
Groetjes en tot binnen een paar dagen met het verslag van de ceremonie
Rita & Robert

2 opmerkingen:

 1. hai rita. de tijd begint op te schieten, maar wat een mooie tijd hebben jullie achter de rug zeg. ik heb genoten van je verhalen en geleerd van je vertellingen over het balineese leven. ik hoop dat bram en ik later ook zo naar bali kunnen gaan. een mooie mix van luieren en ondernemen. als ik je niet meer spreek een goede reis richting belgie en wie weet tot ziens

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Wilma,
  Ja het begint snel te korten nu, maar we hebben een heel fijne tijd gehad, zoals andere jaren maar dit jaar was perfect.
  Fijn dat je hebt genoten van mijn verhalen en over het Balinese leven, je hebt nog één verhaal van de tandvijlen ceremonie te goed.
  Hopelijk kunnen jij en Bram dit ook kunnen verwezelijken en wie weet zien we elkaar nog wel eens ergens of in Bali !!!
  Groetjes Rita & Robert

  BeantwoordenVerwijderen