donderdag 13 oktober 2011

Update Bali

Hallo iedereen,
Er is weeral een week voorbij gegaan, het gaat hier wel erg snel en elk jaar is het hier beter genieten dan de vorige jaren.
Ingrid en Mieke zijn weeral richting België vandaag, het zal een hele aanpassing zijn voor hun maar ze hebben ervan genoten.
Zondag is er een andere jonge Belgische dame in het hotel gekomen, we hebben haar de eerste dag ontmoet in Sanur bij vrienden, ze ging een paar dagen komen en ze is er al bijna een week, wat wil zeggen dat het haar hier reuze bevalt bij ons.
Deze week zijn we samen bij onze vrienden op bezoek geweest, we hebben een paar flesjes ananaswijn keizer gemaakt, verdorie die is toch zo lekker maar wel heel gevaarlijk zeker zoals ik dat drink, ik denk dat het limonade is hahaha, gelukkig wonen ze schuins over het hotel kan desnoods naar huis kruipen!!!
Rond 17 uur zijn we met ons allen naar het weeshuis gereden " Rumah Bapaku " er verblijven 36 kinderen, 18 jongetjes en evenveel meisjes, er kwamen direct een aantal kinderen rond ons staan, vroegen ons namen en ik werd meteen Tante Rita genoemd.
De meisjes speelde basketbal terwijl de jongens voetbal training kregen, wij werden ondertussen verwend met koffie en lekkere gebakken bananen ( pisang goreng ), daarna gingen we allen samen eten, er moest aan tafel gezwegen worden wat voor Robert natuurlijk moeilijk is hij werd een paar keer door de kinderen aangemaand om te zwijgen haha.
Na het eten hebben de kinderen nog gezongen voor ons, Kimberley is er bij tussen gaan staan ze had er ook plezier in.
Bij het afscheid vroegen de kinderen of we nog eens terug kwamen, dat gaan we zeker en vast nog eens doen.
s'Avonds was er in het hotel een Balinese avond met lekker eten en mooi dansen, ook Rosella het jongste danseresje was erbij echt tof zoals ze het doet, ik heb het gefilmd maar probeer het al twee dagen te uploaden maar denk dat ik iets te lang heb gefilmd en te zwaar is we zien wel of het lukt nadien.
Verder brengen we de dagen hier door aan het zwembad, met lezen en zwemmen, nu we zulk goed internet hebben ( gratis ) blijft de laptop op de kamer, na de middag zit ik al eens op mijn terrasje ermee, Robert doet regelmatig zijn tripje naar de beach waar hij dan kan kletsen met jan en alleman.
Het hotel is goed bevolkt een paar dagen geleden helemaal vol was, dus heel goede zaak voor Susie en haar staff, Oktober stond er heel wat op het bord, de volgende maanden is het wel veel minder.
Dinsdag komt Fabienne ons hier vervoegen, ze blijft een maand dus de pret is weer verzekerd hier !!!
Donderdag rond 11.16 ( 5.16 Belgische tijd ) is er hier in Zuid Bali een nogal hevige aardbeving geweest van rond de 6.5, Facebook stond direct vol met meldingen, een aantal mensen gekwetst ook was er wat schade aan gebouwen.
Wij waren op dat moment in het zwembad en hebben niets gevoeld, we dachten dat ze het alleen in het zuiden hebben gevoeld maar nee onze buren hierover en andere mensen hier hebben het duidelijk gevoeld, ook het water van hun zwembad deed raar, bij ons niet maar ja we waren met verschillende mensen erin!!!
Deze morgen weer naar de Indonesische les geweest, nog 1 keer daarna hebben we een drietal weken vakantie, we zullen het maar herfstvakantie noemen hahaha, de lerares gaat een aantal weken naar haar vader in de Molukken, nadien gaan we weer verder.
Ook logeren er Duitsers in het hotel, we kregen lekkere Mozart kogels van hen, dat luste we natuurlijk wel.
Meestal gaan we bij Ketutje eten en smaakt ons nog best, ook eens naar het centrum om een pizza te eten of bij het Duits restaurant ook, dus we hebben variatie genoeg om te eten.
Zo dit was weer een updatje van Bali
Groetjes Rita & Robert

8 opmerkingen:

  1. wat een heerlijk leven hebben jullie toch endan komen er ook nog eens mensen in het hotel die jullie verwennen met Mozartkogels, Robert heeft zeker weer al zijn charme er in gegooid bij de Duitse dame.
    Jij bent flink aan het promoten geweest voor Melamun want er komen toch heel wat mensen vanuit België België en Sanur (en daar was je maar 1 nachtje).Geniet maar lekker verder en doe geen gekke dingen zoals teveel ananaswijn drinken, of hebben ze een ontwenningskliniek om daar aan het eind van de vakantie nog een weekje door te brengen.
    Dikke pakkerd van ons uit Barendrecht

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo beste mensen, ik volg jullie blog al korte tijd. Ik ken jullie niet maar heb een vraagje: hebben jullie een hotel ofzo in Bali? Wij gaan elk jaar naar Bali en verblijven dan meestal in Sanur en ook een weekje in het Noorden rond Lovina.
    Groetjes
    Paul

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Marian & Henk,
    Ja zeker dat beseffen we ook dat we hier een heerlijk leventje hebben.
    Er komen meer en meer mensen niet alleen door ons hoor maar zo kan het tenminste allemaal betaald worden héé.
    Ik drink niet elke dag ananaswijn hoor want ja anders moeten ze een ontwenningkliniek bouwen hier hahha
    Gr Rita & Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Paul, fijn dat je ons volgt op de blog, nee we hebben geen hotel, we verblijven zes maanden in een hotel hier "Melamun Hotel" waar we het erg naar onze zin hebben.Als je nog vragen hebt geen probleem hoor
    Groetjes Rita & Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hi Rita, Robert. Amaai zeg, 6 maanden in Bali. Wij gaan in januari voor anderhalve maand. Het hotel hebben we eens opgezocht via Google. Het ziet er mooi en proper uit. Als we in Lovina logeren zullen we het wel eens opzoeken. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi Paul, moet je zeker eens doen, dan zijn wij er nog.
    Waar logeren jullie in Lovina
    Gr Rita & Robert

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij logeren voor 5 nachten in Puri Bagus. De andere tijd van onze vakantie verblijven wij hoofdzakelijk in Sanur en tussendoor ook nog een korte trip naar Lombok.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Paul kom ons dan maar eens bezoeken in hotel Melamun !!!

    BeantwoordenVerwijderen